Vakantiehuisje

Erg lage omzet voor vakantieparken door coronavirus

Heel Nederland staat voor een uitdaging. Het coronavirus heeft veel invloed op ons dagelijks leven. We moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden, en mogen niet met grote groepen afspreken.

Veel vakantieparken hebben het zwaar te verduren met de regels die overheid heeft opgelegd. Vakantieparken mogen open blijven. Maar het dringend advies van de overheid aan vakantiegangers is om in de mei vakantie toch maar thuis te blijven.

De regels verbieden het ook om arbeidsmigranten te huisvesten in de recreatieparken. Dat gebeurt nog wel in bepaalde regio's omdat er geen passende oplossingen zijn om deze arbeidsmigranten op te vangen.

Op verschillende recreatieparken worden gezinnen of familieleden opgevangen. Vaak gaat het om mensen die in de zorg werken en op deze manier de kans krijgen om even op adem te komen. Maar ook mantelzorgers kunnen in veel vakantieparken een woning betrekken om op die manier dicht bij een ziek familielid te zijn om zorg te kunnen verlenen. Op deze manier willen de vakantiepark eigenaren hun steentje bijdragen aan de moeilijke tijden.

Het lijkt er op dat de strengere maatregelen ook na 28 mei zullen worden gehanteerd. Dit betekent dat vakantieparken waarschijnlijk een pittige tijd tegemoet gaan. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • U kunt afbeeldingen uitlijnen (data-align="center"), maar ook video's, blockquotes, enzovoort.
  • U kunt bijschriften aan afbeeldingen toevoegen (data-caption="Tekst"), maar ook aan video's, blockquotes, enzovoort.