vakantiehuisje

Gevolgen voor vakantieparken door aangescherpte regels

Het kabinet is met nieuwe en aangescherpte regels gekomen om het coronavirus af te remmen. Voor vakantieparken hebben deze wijzigingen verschillende gevolgen.

Burgemeesters mogen nu zelf bepalen welke plekken zij uit voorzorg willen sluiten. Bijvoorbeeld plekken waar veel mensen samenkomen. Dat geldt ook voor vakantieparken en campings. Zodra blijkt dat een vakantiepark te weinig maatregelen heeft genomen om de veiligheid te garanderen, kan een burgemeester besluiten om het park te sluiten en vakantiegangers of tijdelijke huurders naar huis te sturen.

De vakantieparken moeten zich aan strenge regels houden. Gasten moeten minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden om elkaar niet te kunnen besmetten met het coronavirus. Als een vakantiepark zich hier niet aan houdt ook al zijn er weinig mensen in dat park, mag de burgemeester het park alsnog sluiten. Het kabinet heeft aangegeven dat je forse boetes kan krijgen als jij je niet aan deze regels houdt. Voor particulieren kan dit oplopen tot 400 euro, en voor bedrijven kan dit oplopen tot 4000 euro.

Ook dienen vakantieparken en campings die open blijven zich streng te houden aan hygi├źnische maatregelen. Openbare plekken zoals toiletten moeten goed schoongemaakt worden. Datzelfde geldt voor openbare wasruimtes.

Bezichtigen van vakantiewoningen

De maatregelen lijken vooralsnog geen invloed te hebben op het aantal bezichtigingen van vakantiewoningen die in de verkoop staan. Zolang de makelaar zich houdt aan de richtlijnen van de overheid. Dat betekent dat de makelaar niet meer dan 2 mensen uitnodigt en dat zij tijdens de bezichtiging altijd minimaal 1,5 meter afstand bewaren. Steeds meer makelaars kiezen er overigens voor om bezichtigingen via een webcam te doen of de bezichtigingen uit te stellen totdat de maatregelen zijn opgeheven.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • U kunt afbeeldingen uitlijnen (data-align="center"), maar ook video's, blockquotes, enzovoort.
  • U kunt bijschriften aan afbeeldingen toevoegen (data-caption="Tekst"), maar ook aan video's, blockquotes, enzovoort.