Huis in Amerika

Vakantiehuis kopen in Amerika

Heeft u The American Dream? En wilt u een tweede huis kopen in Amerika? In dit artikel vindt u informatie die u nodig heeft bij het kopen van een huis in Amerika.

Een tweede vakantiehuis in Amerika kopen wordt steeds populairder. De reden waarom dit populairder wordt is doordat het goedkoper wordt om het land te bereiken. Florida is en blijft de populairste regio in Amerika als het gaat om een huis kopen. Dit komt mede door het gunstige klimaat. Wanneer u van plan bent om een onroerend goed te kopen in Amerika zijn hier in principe 2 stadiums: 

1. Teken het voorlopig koopcontract voor een huis.
2. Het ondertekenen van de ''closing documents'' nadat u dit heeft ondertekend bent u eigenaar van het huis.

Het kopen van een huis is mogelijk op verschillende manieren en verschilt per staat.

1. Quit Claim Deed: Dit betekent dat het huis wordt gekocht met alle problemen die op het huis kunnen rusten. Denk hierbij aan (schulden, achterstand met onroerend goedbelasting)
2. Warranty Deed een verzekering: Dit is de beste manier om een huis te kopen in Amerika. Hoe goed de Quit Claim Deed ook moge klinken. Een Warranty Deed uitgegeven door een verzekeringsmaatschappij verzekert u ervan dat alle schulden en eventuele beslagen betaald zijn tijdens het passeren van het huis. Is het nou zo dat er uiteindelijk toch nog iemand met een claim komt bent u via de verzekeringsmaatschappij gevrijwaard.

De zogenoemde ''Titel Insurance'' zijn gelicenseerde en zwaar gereguleerde onafhankelijke bedrijven die de belangen van zowel de koper als de verkoper behartigen. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het registreren van de eigendomsakte bij de gemeentelijke instelling. U ontvangt dan onmiddelijk of na 6 maanden een eigensdoms akte, dit verschilt per staat. 

Nadat u een huis heeft gekocht in Amerika dient u een ITIN (Individual Taxpayer Indentification Number) aan te vragen. Dit is volkomen gratis. Als u van plan bent om uw huis nog te verhuren dient u naast inkomstenbelasting ook onroerendgoed belasting te betalen. Inkomstenbelastingen zijn relatief laag. 

Over de hypotheek

Om als Nederlander in aanmerking te komen voor een hypotheek bij een Amerikaanse bank moet er een aanbetaling worden gedaan van 30 tot 50 procent van de koopprijs. Wat vaak gebeurd is dat u een groot bedrag aan borg moet overmaken naar de bank. Terwijl andere banken limieten stellen voor de hoogte van een lening. Wat altijd gebeurd is dat u uw laatste drie bankafschriften moet laten zien. Het is verstandig om een lokale hypotheekadviseur in te schakelen die u de regels uitlegt. 

Het krijgen van een verblijfsvergunning 

Door de komst van Trump zijn de regels voor het krijgen van een verblijfsvergunning strenger geworden. Zij maken nu gebruik van een puntensysteem. Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning moet u minimaal 30 punten hebben behaald op de test. heeft u tussen de 26 en 30 jaar oud bent heb je al 10 punten. Ook willen ze graag weten wat uw hoogst behaalde opleiding is. Wat nog meer belangrijk is is of u vloeiend Engels spreekt. Dit geeft veel punten. Als u de 30 punten kunt u in aanmerking komen met een verblijfsvergunning.

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • U kunt afbeeldingen uitlijnen (data-align="center"), maar ook video's, blockquotes, enzovoort.
  • U kunt bijschriften aan afbeeldingen toevoegen (data-caption="Tekst"), maar ook aan video's, blockquotes, enzovoort.