Kasteel in de Allier te koop, oorsprong 15e eeuw.

Verkoopprijs: € 290000
Beschrijving

Dé notarisvergelijker van Nederland

De toren van dit kasteel(tje) dateert uit de 15e eeuw, hoektoren van de muur van een groter kasteel dat tijdens de franse revolutie afgebroken werd. Het huidige kasteel is gebouwd met de stenen en het hout van het grote kasteel, net zoals vele huizen in het dorp. In de toren vindt u nog vele schietgaten. De toegangspoort van grote kasteel staat er nog steeds.

Het kasteeltje bestaat uit 2 woonlagen van elk ca 100m², 2 gewelfde kelders eronder, een kelder onder de toren, diverse bijgebouwen rond de « cour », en een mooi ommuurd park met een paar eeuwenoude bomen en diverse fruitbomen. Het totale terrein is ruim 2.600m².

Het heeft veel privacy door het verhoogde toegangsbordes, de muren en de begroeiing.

De indeling :
Op de begane grond : Entrée 12m² met toegang tot de toren 10m² in gebruik als bibliotheek met prachtig houtwerk, in de toren een trap naar de kelder. Een ruim toilet 5m² met een grote kastenwand. Via het trappenhuis naar de keuken 25m², met een reserve 3m². De salon 25m² nog geheel in zijn oude glorie, net zoals de aangrenzende eetkamer 20m², gescheiden door 2 dubbele openslaande deuren, dus als één ruimte te gebruiken.

De étage : De overloop geeft toegang tot 2 slaapkamers 13 en 14 m² met een tussendeur, een ruime badkamer 11m²met ligbad en toilet, nog 2 slaapkamers 13 en 9,5m², en de hoofd slaapkamer 22m² met eigen badkamer (douche/wc) in de toren. Toegang naar de zolder.

Hierboven de zolder 100m², kan eventueel bewoonbaar gemaakt worden gezien de ruime hoogte.

Aan de zuidkant van het huis een « wintertuin » van 18m² (vroeger stookruimte), met een idem étage. Zou een zelfstandig appartement kunnen worden.

Rond het erf diverse bijgebouwen, 2 garages, stal met étage, een door een wijnrank overdekt terras. Eén van de garages wordt gebruikt als biljartzaal met een poolbiljart.

Het dak van de toren is geheel gerenoveerd ; Het dak van het huis voor de helft (door het overlijden van de eigenaar is dit gestopt). Alle materialen (hout, reserve pannetjes) zijn aanwezig, en een handige knutselaar kan het zelf van binnenuit afmaken, dus zonder extra kosten.

Alle ramen aan de straatzijde zijn van dubbel glas voorzien, het huis is aangesloten op de dorpsriolering.

In de prijs begrepen is alles wat u op de foto’s ziet, van het biljart, zitmaaier, het meubilair, al de decoratie, het linnen goed, de wasmachine, de wasdroger, de keukenuitrusting en al het knutsel- en tuingereedschap, de fietsen, kortom ALLES blijft !

In een rustig dorp zonder doorgaand verkeer, met een superette voor de dagelijkse boodschappen, met goede verse groenten, fruit en vlees, en een brooddépôt. Alle boodschappen op 10 km in Lapalisse, evenals de dokter, en de scholen middels de schoolbus. Vichy op 30 km (voor het water), en àlles op 40 km in de hoofdstad van de Allier: Moulins.

De volgorde van de foto's volgt zoveel mogelijk de tekst.Overige kenmerken
Aantal m2
Inhoud m3:
Perceeloppervlak m2:
Aantal slaapkamers:
5
Aantal badkamers:
Ligging

Vakantiehuisjes bladeren
Informatie

Neem contact op met de eigenaar van deze woning en plan direct met hem of haar de bezichting

Gegevens

Adres
  • Telefoon:
    +33609321133
  • 03220
  • Trézelles